[an error occurred while processing this directive]

Árfolyamgát optimalizálás lakástakarékkal

A deviza alapú jelzáloghitellel rendelkezők előnyei az árfolyamgáttal:

  • Kiszámítható és a jelenleginél jelentősen kisebb törlesztő részlet várható az árfolyamgát alkalmazásának ideje alatt (max. 2017. június 30-ig).
  • Kamattartozás elengedés történik, s csak a tőkerészre eső különbözet halmozódik a gyűjtőszámlán. A rögzített árfolyam fölötti kamat- és kamatjellegű költségek és díjak az államot és a bankot terhelik (ez akár a különbség kétharmadát is elérheti).
  • Az adósi kockázat limitált, mert amennyiben a valódi árfolyam meghaladja, frank esetén 270 forintot, euro esetén 340 forintot és jen esetén a 3,3 forintot, úgy a rögzített árfolyam alkalmazási időszaka alatt felmerült, a „legmagasabb árfolyamot” meghaladó törlesztési kötelezettséget az állam viseli.
  • Alacsony kamat terheli a gyűjtőszámlát: A havi BUBOR, jelenleg (március vége) 7,26 %-os kamat, mellett háromhavi tőkésítéssel halmozódik a hátralék.

Az árfolyamgát kamattartozás elengedésén (vissza nem fizetendő összeg) túl Önnek lehetősége nyílik állami támogatást is igénybe venni a visszafizetéshez a Lakástakarék termékkel. Erre teszünk javaslatot számítási modellünkben.

Az árfolyamgát/árfolyamrögzítés igénybevételének feltételeit, működésének jellemzőit megtalálja a TERMÉKEK menüpont alatt.


Adja meg devizahitelének adatait

Hitel devizaneme:
Jelenlegi árfolyam:
Árfolyamgáttal rögzített árfolyam:
Tőketartozás devizában az árfolyamrögzítés kezdetén:
Hártalévő futamidő az árfolyamrögzítés kezdetén (hónap):
Jelenlegi kamat + kezelési költség (%):
Árfolyamrögzítés kezdete:
Árfolyamrögzítés vége:
Jövőben feltételezett árfolyam:
Tőke-gyűjtőszámla kamata (BUBOR) (%):
Gyűjtőszámlahitel hiteldíja árfolyamrögzítés után (%):
 
Vissza a Lakástakarék online-ra