Partner logo

 Szakértőnk válaszol

Kérjen visszahívást

Írjon vagy kérjen visszahívást, ha kérdése van, vagy ha elképzelései és lehetőségei szerint a személyesen ÖNNEK legkedvezőbb lakáslakarékpénztári szerződéses módozat kalkulációját kéri, hívja közvetlenül szakértőnket a (+36/30) 427-5766 telefonszámonHírek

 1. Pozitív törvényi változások 2011-től
  A lakás-takarékpénztárakról szóló 1996. évi CXIII. sz. törvény 2011. január 1-jei módosítása révén az alábbi pozitív változások léptek életbe:
 2. Cikkek a Lakástakarékokról
 3. Árfolyamrögzítéssel kapcsolatos cikkek
  • Lakáskasszával még kedvezőbb az árfolyamrögzítés
  • Számold ki Te is mit nyerhetsz az új árfolyamrögzítéssel

Árfolyamgát optimalizálás lakástakarékkal

A deviza alapú jelzáloghitellel rendelkezők előnyei az árfolyamgáttal:

 • Kiszámítható és a jelenleginél jelentősen kisebb törlesztő részlet várható az árfolyamgát alkalmazásának ideje alatt (max. 2017. június 30-ig).
 • Kamattartozás elengedés történik, s csak a tőkerészre eső különbözet halmozódik a gyűjtőszámlán. A rögzített árfolyam fölötti kamat- és kamatjellegű költségek és díjak az államot és a bankot terhelik (ez akár a különbség kétharmadát is elérheti).
 • Az adósi kockázat limitált, mert amennyiben a valódi árfolyam meghaladja, frank esetén 270 forintot, euro esetén 340 forintot és jen esetén a 3,3 forintot, úgy a rögzített árfolyam alkalmazási időszaka alatt felmerült, a „legmagasabb árfolyamot” meghaladó törlesztési kötelezettséget az állam viseli.
 • Alacsony kamat terheli a gyűjtőszámlát: A havi BUBOR, jelenleg (március vége) 7,26 %-os kamat, mellett háromhavi tőkésítéssel halmozódik a hátralék.

Az árfolyamgát kamattartozás elengedésén (vissza nem fizetendő összeg) túl Önnek lehetősége nyílik állami támogatást is igénybe venni a visszafizetéshez a Lakástakarék termékkel. Erre teszünk javaslatot számítási modellünkben.

Az árfolyamgát/árfolyamrögzítés igénybevételének feltételeit, működésének jellemzőit megtalálja a TERMÉKEK menüpont alatt.


Adja meg devizahitelének adatait

Hitel devizaneme:
Jelenlegi árfolyam:
Árfolyamgáttal rögzített árfolyam:
Tőketartozás devizában az árfolyamrögzítés kezdetén:
Hártalévő futamidő az árfolyamrögzítés kezdetén (hónap):
Jelenlegi kamat + kezelési költség (%):
Árfolyamrögzítés kezdete:
Árfolyamrögzítés vége:
Jövőben feltételezett árfolyam:
Tőke-gyűjtőszámla kamata (BUBOR) (%):
Gyűjtőszámlahitel hiteldíja árfolyamrögzítés után (%):
 
Vissza a Lakástakarék online-ra